Не са малко светите обители в България, които притежават чудотворни

...
 Не са малко светите обители в България, които притежават чудотворни
Коментари Харесай

„Зазиданата“ Богородица лекува 340 болести

 

Не са малко светите обители в България, които имат чудотворни икони. Но единици са тези като Лопушанския манастир „ Свети Йоан Предтеча “, в които се съхраняват не една и две икони на Божията майка, молитвите пред които оказват помощ в неволя. Първата от тях на Богородица „ Милостивата “, от дълго време излъчва знамения към хората за идни беди. Така да вземем за пример в навечерието на Септемврийското въстание през 1923 година проплакала с същински сълзи. Те били транспарантни и наподобявали миро. Тогава стотици хора се изредили пред нея, с цел да се убедят с очите и с ръцете си в чудото. Но в наши дни манастирът се прочу с чудното разкриване на втора икона на Богородица, която миряните нарекоха „ Зазиданата “ или „ Закопаната “, напомня ретро.бг.

На 28 декември 2013 година телефонът на светата обител звънял на пожар. Монасите най-после прекъснали следващата си литургия, с цел да видят на кого толкоз са притрябвали точно на коледните празници. Оказало се, че ги търси някаква жена, която се показала за Мария от София. Гласът ѝ звучал разгорещено и тя обяснила, че имала оракулски сън. Видяла лика на Богородица, зазидан в една от манастирските стени. Светата жена била облечена в червени облекла и имала сребърен ореол на главата. Тя предала на софиянката, че желае да излезе на независимост и да оказва помощ на християните. Разбиването на стената станало бързо.

Още с първия удар в нея се чуло, че чука на кухо. Отворила се дребна ниша, от която се показвал наяден от молци остарял месал. Когато разгънали парцала, той се разпаднал в ръцете им, само че пък ликът на Богородица засиял в цялото си достойнство. Тайната на иконата съгласно свещеник Сионий се крие в сребърния обков над главите на Девата и Младенеца. Среброто е един от дребното метали, които имат качеството да пречистват организма на болния. Ако се има вяра на античните предания, колкото е по-старо, толкоз повече заболявания лекува. Благородният метал в новооткритата икона е на 340 години, което ще рече, че с негова помощ и благословия могат да се церят 340 болежки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР